Huggormars högland

Kråksången. Där bibelbältet dras åt som allra hårdast, som en barnamördares snara knäcker nacken, där ligger Kråksången. Omringad av småländsk skog som tycks oändlig, långt borta från Jönköping och förändring. I natur mörk av skrock, på stigar randiga av huggormar, i sjunkande stugor och flagnande hus.
Alltid dessa jävla huggormar.

Sofia återvänder hem till byn Kråksången i det småländska höglandet, där det närmsta hon hade föräldrar var sekten Den förtärande elden, som nu blöder medlemmar i dödsryckningarna efter en livlig väckelserörelse. Ärren på Sofias kropp kliar och viskar om gamla trauman, men hon har lovat sig själv och sin lillebror lilla Björn att återvända hem och hämta honom på hans artonårsdag. Och hon kommer inte kunna göra det utan att konfrontera Herden, ledaren för Den förtärande elden. Samtidigt blir medlemmar i sekten mördade och Sofia befarar att det har att göra med lilla Björn.

Huggormars högland är en Southern Gothic-berättelse i det småländska bibelbältet, litterär slipstream där en verklighet bestående av mörk skog och torr jord långsamt luckras upp och blottar den metafysiska dimensionen bakom.

Format: Danskt band
Utgivningsdatum: 15 december 2023
Antal sidor: 120