Staden & Staden

Den unga studenten Mahalia Geary hittas brutalt mördad i den förfallna staden Besźel, någonstans i utkanten av Europa. När inspektör Tyador Borlú tar sig an fallet ser det först ut som ett rutinfall. Men i Besźel, och dess modernare tvillingstad Ul Qoma, är inget vad det först verkar vara. Städerna är belägna på till största del samma yta och delar vägar, hus och invånare. Men de är ändå två helt separata städer och dess befolkning gör sitt bästa för att inte se den andra staden. Över allting svävar en hemlig osynlig makt som håller medborgarna i schack och hindrar dem från att göra intrång i den andra staden.
Spåren leder snart till en märklig och våldsam värld fylld av konspirationer och politiska motsättningar. För att lösa fallet måste Borlú samarbeta med polisen i Ul Qoma, den enda stad i världen som är lika märklig som hans egen, och resa över en gräns som inte liknar någon annan.

VINNARE AV ARTHUR C. CLARKE AWARD!
VINNARE AV WORLD FANTASY AWARD!
VINNARE AV HUGO AWARD!
VINNARE AV LOCUS AWARD!

Staden & Staden finns att köpa i vår shop eller hos nätbokhandlarna.

Röster om Staden & Staden:

”I vuxen ålder förväntar man sig inte längre att möta romaner som har förmågan att förändra ens blick på världen, man börjar kanske till och med tro att det inte längre går att skriva den sortens böcker, men China Miévilles ”Staden & staden” är en sådan bok.”
Svenska Dagbladet

”Staden & Staden” åskådliggör de sociala lager som finns i snart sagt varje samhälle, vars invånare också tränats i ”icke-seende”. I förnekelse. Eller i att slå vakt om gränsen, upprätthållen av språk och religion eller vad det vara månde.”
– Sydsvenskan

”Gillar man kombinationen av deckare och science fiction har man en högtidsstund framför sig.”
BTJ-häftet nr 17, 2019

”Det finns ingen annan som skriver sådant här.”
Dazed and Confused

”Lika intelligent som originell.”
The Guardian

”Djärv, originell och gripande.”
Daily Mail

“Den väcker tankar på ett sätt som mer konventionella romaner aldrig skulle våga.”
– Daily Telegraph

Format: Danskt band
Utgivningsdatum: 18 juni 2019
Antal sidor: 320