Elddjur

I himlen brinner rävarnas eld och i Lumi brinner saknaden. Endast kyla och fysisk ansträngning kan få henne att glömma.

Lumi, en ung lovande skidtalang, blir erbjuden en plats på ett elitläger. Det är hennes chans att nå toppen och hon ger allt. Men under de stenhårda träningspassen händer något. Nya skrämmande nivåer av tillvaron visar sig och hon ställs inför flera svåra val och ett djupt mörker.

Elddjur är en historia om hur saknad och förlust kan få en att pressa sig till det yttersta, långt bortom vad som egentligen borde vara möjligt.

Röster om Elddjur:

Elddjur är en färgstark skröna, vars oförutsägbara skeenden gestaltas lågmält och enkelt. Boken rymmer dels en unik skildring av villkoren inom en folkkär uthållighetssport, dels en gripande berättelse om en ung tjejs sökande efter en plattform för en identitet, ett liv.”
Borås Tidning

”Romanen är mycket välskriven, språket är både enkelt och stilfullt. Naturskildringarna är mycket suggestiva och målande. Berättelsen är lågmäld men alltid underhållande med drag av både skräck och urban fantasy. Med Elddjur visar Huttunen att Barrfiolernas rike inte var en enstaka lyckoträff. Detta är en författare att hålla ögonen på. Helhetsbetyg: 4.”
Daniel Gustavsson (BTJ-häftet nr 11-2019)

Format: Danskt band
Utgivningsdatum: 22 mars 2019
Antal sidor: 240